Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще представи в Пловдив възможностите

...
Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще представи в Пловдив възможностите
Коментари Харесай

Министър Пулев ще представи в Пловдив възможности за финансиране в областта на медицината по ПВУ и стуктурните фондове на ЕС

Министърът на нововъведенията и растежа Александър Пулев ще представи в Пловдив възможностите за финансиране по направлението за нововъведения в медицината, медицински разработки, услуги, производства и здравеопазванепрез структурните фондове на Европейския съюз и посредством Плана за възобновяване и резистентност /ПВУ/.

Той ще взе участие в бизнес събитие с Networking на Единадесетия интернационален медицински конгрес на Югоизточно-европейски медицински конгрес /ЮЕМФ/ на Международния панаир гр. Пловдив. Организатор на Networking еИзпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

Събитието ще се организира на 9 септември 2022 година (петък) в Палата 7, Конгресен център на Международния панаир гр. Пловдив. Обръщението на министъра ще бъде в 15.30 ч.

Министерството на нововъведенията и растежа дава отговор за две от стратегиите, посредством които ще се извършва Иновационната тактика за умна специализация (ИСИС) 2021-2027 година Първата е Програма „ Научни проучвания, нововъведения и цифровизация за умна промяна “ 2021-2027 (ПНИИДИТ) с бюджет над  2,1 милиарда лева, а втората – и Програма „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ 2021-2027 година (ПКИП) с бюджет 2,9 милиарда лева. Общата стойност на средствата единствено до края на годината по Плана за възобновяване и устойчивост и по структурните фондове на Европейски Съюз, разпределяни от МИР, са 735 млн.лв., а до края на програмния интервал (2027 г.) министерството посредством Главна дирекция „ Европейски фондове за конкурентоспособност “ ще управлява 7 милиарда лева

Участие в събитието в Пловдив ще вземат водещи академични лектори, ръководители на лечебни заведения и здравни мениджъри, както и представители на дребни и междинни старт-ъп и разрастващи се предприятия, локални и задгранични компании в региона на производството и доставката на разнообразни медицински консумативи, съоръжение, биопродукти и храни.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР